NLOSF Logo_Nieuw_w2000px

Dutch OCR Sprint Series

Algemene info Dutch OCR sprint series:
De Dutch OCR sprint series zijn korte afstand wedstrijden die ook tellen voor kwalificatie voor het EK en WK. Maar deze races zijn ook zeer geschikt om het competitieve obstakelracen te proberen. Dus ook erg geschikt om eens kennis te maken met OCR. Maar wil je je ook kwalificeren dan zul je lid moeten worden van de bond. Lidmaatschap kost 30 Euro en je kan je hier inschrijven.

De Dutch OCR Sprint Series hebben plaats gevonden op de volgende locaties:

Sprint 1: Fort Alpha

Locatie: Alphen a/d Rijn
Datum: 16 Maart 2024

Sprint 2: Outdoor Pact

Locatie: Made
Datum: 30 Maart 2024

Sprint 3: Gymforce One

Locatie: Dordrecht
Datum: 13 April 2024

 

Algemene info Dutch OCR sprint series:

De Dutch OCR sprint series zijn korte afstand wedstrijden die ook tellen voor kwalificatie voor het EK en WK. Maar deze races zijn ook zeer geschikt om het competitieve obstakelracen te proberen. Dus ook erg geschikt om eens kennis te maken met OCR. Maar wil je je ook kwalificeren dan zul je lid moeten worden van de bond. Lidmaatschap kost 30 Euro en je kan je hier inschrijven.

Als je dan lid bent krijg je een bondsnummer wat je moet gebruiken bij de inschrijving. Dat nummer kun je vinden op MyNextMatch. Hoe dat te doen:

– Ga naar www.mynextmatch.com en log in
– Ga dan naar: Gemeenschap, Ga naar mijn profiel
– Klik dan op: Mijn documenten
– Onder “olympische code” staat je nummer, beginnend met NED…..

 

Format:
Er wordt gewerkt met het FISO format; dus 1 poging per technische hindernis en 3 bandjes. Hindernis niet halen is 1 bandje doorknippen. Vlak voor de finish moet je dan voor elk verloren bandje een penalty loop lopen. Bij 3 verloren bandjes ben je gediskwalificeerd.
Cut-off tijd is 1 uur.

Verdere regels worden binnenkort gepubliceerd in het rulebook (link). Voor de start van de eerste wave zal er een atleten briefing gehouden worden om specifieke info voor dat parkoers te delen.

Parkoers heeft 2 lanes, er worden om de 2 minuten 2 atleten weggeschoten.