NLOSF On Tour: Combifit Papendrecht

Een aantal weken geleden plaatsten wij op facebook een oproep aan eigenaar c.q. beheerders van obstakel training locaties om contact met on op te nemen. Het doel was om als bestuur deze locaties te bezoeken en in gesprek te gaan met het bestuur, om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Op deze oproep reageerde reageerde Bauke Visser. Bauke is met zijn club actief bij korfbal vereniging Papendrecht. Korfbal en obstakelrun, deze combinatie wekte onze nieuwsgierigheid. Daarom zijn wij, als bestuur van NLOSF, op zaterdag 05 september 2022 afgereisd naar Papendrecht.

Op zich was dit al een bijzondere trip, want sinds de uitbraak van corona en alle perikelen daarom heen was dit de eerste keer dat het gehele bestuur van NLOSF live bij elkaar was. In Papendrecht werden wij bij de korfbalclub opgevangen door de broer van Bauke, Sietse. Bauke zelf was naar de landelijke survivalrundag in Utrecht. Op het terrein van de korfbalvereniging stond een mooie combinatie, gebouwd door de bekende Bruggink Sports Constructions. Deze combinatie bevatte alle onderdelen die je nodig hebt om goed te kunnen trainen voor een survivalrun/obstakelrun. De combinatie was onder andere voorzien van een net om in te klimmen of onder te hangen, diverse touwen voor Cat crawl of apenhang en de wel bekende monkeybar. Sietse legde uit dat dit tot stand was gekomen omdat men bij de korfbalvereniging veel jeugdleden hadden en de ouders van de jeugdleden ook wat wilden bieden. Met dat in gedachten is combifit opgericht. Combifit valt onder de korfbalvereniging, maar is gericht op kracht en beweging.

Er worden trainingen gegeven in de vorm van bootcamps, bokslessen en survival/ocr trainingen. Maar benadrukte Sietse de trainingen zijn niet alleen gericht op survivalrun maar ook obstakelrun. Iedereen die zich aanmeldt mag een keer gratis mee komen trainen. Bij elke training wordt rekening gehouden met het niveau van degen die komt meetrainen en ook wordt gevraagd naar het doel. Ook legt Sietse uit dat je bij de training ene aantal klimtechnieken aangeleerd krijgt uit de survivalwereld. Deze technieken zijn een prima basis voor een obstakelrun en zorgen ervoor dat het veel minder energie kost om de hindernissen over te komen. 

Er wordt niet alleen getraind op de combinatie. Naast het terrein van de korfbalclub ligt een atletiekbaan waar ook gebruikt van gemaakt mag worden. Achter het trainingsveld is een bosrand, en ook daar kan getraind worden in het hardlopen op onverhard terrein. Na een uur bedankten wij Sietse voor zijn uitleg, zijn enthousiasme en het beantwoorden van al onze vragen. Wij waren als bestuur wel over eens dat dat hier wat moois aan ontstaan is. Een hele mooie club, hele enthousiaste leden, een mooie trainingslocatie en een mooie combinatie. Misschien nog niet zo groot als andere obstakel trainingslocaties in het land, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Hierbij ook gelijk een oproep. Woon jij in Papendrecht  of in de omgeving en wil jij graag een obstakeltraining volgen? Dan ben je van harte welkom bij PKC Papendrecht. Combifit is nog op zoek naar nieuwe leden. Het maakt niet welk niveau je hebt, van amateur tot prof je bent van harte welkom. De training wordt aangepast op jouw niveau en vraag. Bezoek voor meer informatie de website van PKC Papendrecht. 

Leave a Comment